Футболистът на Челси Клод Макелеле подкрепи новото попълнение в отбора Никола Анелка, като заяви, че нападателят притежава много качества, благодарение на които ще успее да се наложи в отбора.

„Най-важното е да мислим за Челси. Сега сме на добра позиция, но трябва да задържим увереността в себе си, за да продължим да побеждаваме. Уважавам всички останали отбори, но нашата основна цел е титлата”, заяви Клод.

Относно своя съотборник в националния отбор на Франция Никола Анелка, който премина на „Стамфорд Бридж” преди броени дни заяви: „Това е много добра покупка, той е отличен нападател. От много време го познавам.”

„Никола се нуждаеше от голям клуб, за да покаже отново на света, че е способен на големи неща. Челси е идеалното място за него. Тук той ще играе и ще вкарва голове. В Челси Анелка ще усети насладата от футбола.”

„Още при дебюта му за Челси стана ясно, че е много уверен в себе си. Той игра така все едно се състезава за Франция, където всички го познават. Много се радвам за него, защото от много време обсъждахме с треньора варианта да дойде при нас”, добави Макелеле.