Манчестър Сити пусна жалба до УЕФА заради маймунски подвиквания от фенове на Порто към Марио Балотели. Снощи „гражданите“ победиха с 2:1 настоящите носители на трофея от Лига Европа.

Една от звездите на английския тим Яя Туре, който също не бе подминат от расистките подмятания от трибуните на „До Драгао“, призна, че е „чул нещо“, което е било насочено към неговия съотборник.

„За това обичаме да играем във Висшата лига. Защото там това никога не се случва. Може би в чуждите държави не очакват черни играчи“, каза Туре след края на мача.

21-годишният Балотели на няколко пъти бе мишена на расистки подвиквания през първото полувреме, както и когато бе заменен през втората част. Говорител на Сити заяви, че нападателят е бил наясно със скандиранията по негов адрес и че делегатът на УЕФА е бил информиран за тях.

„Футболът е футбол и феновете идват на стадиона, за да се насладят на играта. Но ние не искаме да се случват такива неща. Марио вече може да се контролира в такива ситуации и това е много важно за клуба в момента“, коментира още Яя Туре.

Мениджърът на Сити Роберто Манчини заяви, че самият той не е чул маймунските подвиквания.