Манчестър Сити направи обрат, за да стигне до победата с 2:1 при гостуването на Порто в първия 1/16-финален мач от турнира Лига Европа.

През първото полувреме домакините имаха надмощие. Още в 15-та минута удар на Роландо мина на сантиметри над напречната греда на Харт.

Порто поведе в резултата в 27-та минута, когато Хълк направи добър пробив, след което нахлу в наказателното поле на Манчестър Сити и пусна пас към Варела, който бе изпуснат от защитата на гостите и отблизо прати топката във вратата на Джо Харт.

Две минути по-късно Балотели можеше да изравни резултата, но ударът му бе отразен от Елтон. В 43-та минута Клиши стреля опасно, но в страни от вратата на Елтон.

През второто полувреме футболистите на Манчестър Сити имаха тотално надмощие. В 49-та минута след удар на Майка Ричардс топката срещна гредата.

Манчестър Сити се върна в мача в 55-та минута, когато Алваро Перейра в опита си да избие топката от краката на Марио Балотели изпрати топката във вратата на Елтон и си отбеляза автогол.

Порто можеше да поведе отново в резултата в 61-та минута, когато Хълк стреля опасно от пряк свободен удар, но Харт показа рефлекс и спаси.

Манчестър Сити стигна до победата с гол в 84-та минута, когато Насри подаде към Яя Туре, който навлезе в наказателното поле на Порто и пусна пас към Агуеро, който на празна врата не пропусна да направи резултата 1:2.

Мачът реванш между двата отбора е след една седмица.

Удинезе и ПАОК не успяха да си отбележат гол и двата отбора завършиха 0:0 в първия мач на „Фриули“. Срещата реванш е след една седмица в Солун на стадион „Тумба“.


szólj hozzá: Porto 1-0 Man City
szólj hozzá: FCP1-1CY
szólj hozzá: Porto 1-2 Man City