Помилваният хулиган Майкъл Шийлдс все още чака извинения както от българското правителство, така и от британското заради дългия си престой в затвора за престъпление, което не е извършил според него.

Запалянкото на Ливърпул споделя това в интервю за вестник "Индипендънт". В статията на няколко пъти се споменава доста смело, че Шийлдс не е автор на зловещото престъпно деяние, при което барманът Мартин Георгиев за малко не загуби живота си.

Авторът на материала е на мнение, че недостатъци в правовите и политически системи на България и Великобритания са довели до това един млад човек да прекара в затвора 4,5 години за нещо, което не е направил.

Шийлдс се жалва пред вестника, че никой не му е помогнал след излизането от затвора. Малко преди Коледа той си е намерил работа в компания за недвижими имоти. Преди това младежът е имал труден период, в който се е опитвал да забрави огорчението и обидата от несправедливостта, на която е станал жертва.

"Първите два месеца след излизането ми всичко се разви много бързо. Още не мота да осъзная това... Не мога да се отпусна. Не мога да седна и просто да си гледам телевизора. Трябва непрекъснато да се занимавам с нещо. Последните четири седмици бяха по-добри", казва Шийлдс. Той споделя още, че въобще не е вярвал нито на Джак Строу, нито на който и да е от политиците.