Челси е все по-близо до привличането на десния бек на Интер Майкон, като „сините“ предлагат 6 милиона паунда за бразилеца. Агентът на играча е в Лондон от началото на седмицата, за да води преговорите по сделката.

Клубът от „Стамфорд Бридж“ усилено търси ново попълнение на тази позиция, след като договорът на Жозе Босингва изтече и не бе подновен, а ветеранът Пауло Ферейра е поставен в трансферния лист.

Мениджърът Роберто Ди Матео бе съставил списък с четирима футболисти, в който личат имената на Лукаш Пишчек от Боруси Дортмунд, Грегори ван дер Вийл от Аякс, Матийо Дебюши от Лил и младокът от Манчестър Юнайтед Рафаел да Силва.

След като стана ясно, че Челси няма да може да привлече никой от посочения квартет, италианският специалист концентрира цялото си внимание към Майкон. 30-годишният бразилец е считан за един от най-добрите на тази позиция в Европа и „сините“ вярват, че 6 милиона английски лири ще са достатъчни, за да убедят Интер да се раздели със защитника.

Предложението на лонодончани, над което играчът и неговият агент умуват, е за 3 годишен договор и заплата от 80 хиляди паунда на седмица.