Отборите на Ливърпул и Лутън не излъчиха победител в двубоя помежду си от 3-тия кръг на ФА Къп. Двубоят на "Кенилуърт Роуд" завърши 1:1 и по този начин сблъсъкът ще бъде преигран на "Анфийлд".

Въпреки че тимът на Лутън се намира на едно от последните места в Лига 1, това не попречи на домакините да надиграят тима на Рафа Бенитес, който реши да даде шанс на някои от играчите, които по-рядко намират място в титулярния състав.

Отборът на Лутън, който е изпаднал в сериозна финансова криза, бе по-добрият на терена през по-голямата част от срещата и дори можеше да хвърли бомбата като отстрани имениния си съперник.

Двубоят бе изпълнен с много единоборства и интересни ситуации, а домакините не спряха да търсят победата до самия край на срещата.

Въпреки техния натиск обаче, Ливърпул откри резултата в 73-тата минута, когато Питър Крауч отбеляза първия си гол за сезона в домашните турнири. До момента дългучът имаше само 4 попадения в Шампионската лига. Той откри резултата след като бе изведен сам отдясно на вратата и с десния крак прокара топката под плонжа на Брил.

Само 4 минути по-късно обаче дойде и изравняването. След центриране отляво Йон Арне Рийзе се опита да изчисти топката, но вместо това я заби в собствената си врата.

До края на срещата домакините се втурнаха в неспирни атаки и само късметът ги лиши от така ценното второ попадение. Така двата тима ще трябва да се изправят отново един срещу друг след 10 дена, но този път на митичния "Анфийлд", където ще определят кой да продължи напред в турнира.

Лутън: Брил, Кийн, Пери, Койн, Гуудол, Бел, Къри, Едуардс, Спринг, Талбот, Андрю

Ливърпул: Итанж, Финън, Карагър, Хупия, Рийзе, Бенаюн (86' Ел Жар), Алонсо (74' Масчерано), Лукас, Бабел (70' Воронин), Крауч, Кайт