Отборът на Лутън Таун изпадна от английската футболна лига за първи път в последните 89 години, след като късно снощи завърши 0:0 у дома с Честърфийлд.

Лутън бе наказан с 30 точки преди началото на сезона заради финансови проблеми и заема последното място в Лига 2, но няма шанс да запази мястото си, след като има спечелени едва 13 мача и е завършил наравно в 15 срещи. Тимът е с актив от 24 точки, с 13 по-малко от опасната зона четири кръга преди края на сезона.

Лутън, който игра в елита на Англия между 1982 и 1992 година, има финансови проблеми и административни неуредици, които доведоха състава до участие в Националната Конференция заедно с аматьорски тимове през следващия сезон.

След като изпадна от Лига 1 през миналия сезон Футболната асоциация на Англия наказа отбора с минус 10 точки заради неспазване на правилата за заплащане на футболните агенти. Другите 20 точки наказание бяха за това, че ръководството на клуба не се съгласи с условията необходими за излизане от финансовите и административни проблеми.