Ромелу Лукаку обяви, че основната причина в решението му да не поднови своя договор с Евертън е липсата на амбиции на отбора. Настоящият контракт на нападателя с клуба изтича през лятото на 2019 година.

„Евертън като футболен клуб има велика история, но бъдещето трябва да бъде писано. Ние винаги говорим за великите отбори от 80-те и 70-те години. Ние също искаме да останем част от историята и феновете да говорят за нас. Ние искаме да бъдем запомнени с печеленото на трофеи, а не искаме да останем да живеем в миналото. Трябва да мислим напред“, коментира Лукаку.

„Аз гледам Луис Суарес, Роберт Левандовски, Карим Бензема, Единсон Кавани. Това са нападателите, с които се сравнявам. Не гледам останалите. Няма шанс. Кейн е също футболист от топ ниво. Аз обаче няма какво да науча от него и останалите нападатели. Когато няма какво да науча от теб, защо да те гледам? Аз следя Суарес, Левандовски, Бензема и Кавани, защото те могат да ми бъдат пример и мога да се развивам. Аз се стремя да се развивам и да бъда близо до тях. Аз съм един от най-добрите нападатели във Висшата лига. В това няма никакво съмнение. Иначе трябва да се застрелям в главата“, добави 23-годишния футболист.

Челси изважда 100 милиона за дуо от Евертън

„Не се притеснявам от нищо. В края на деня феновете искат да видят трофеите, играчите искат да печелят титли. Ние трябва да направим повече. Ако не побеждаваш, значи има нещо сбъркано“, каза още белгийският нападател.

Пълен обрат в отношенията на Ромелу Лукаку с Евертън

Лукаку се ослушва за Челси

В Евертън сигурни, че ще задържат Ромелу Лукаку

Лукаку още мотае Евертън за новия договор