Новият договор на Ромелу Лукаку с Евертън, който беше обявен от агента на футболиста за сигурен, все още не е подписан. Английските медии предадоха, че клубът все още очаква белгийския национал да парафира, а в същото време мениджърът Роналд Куман е започнал да убеждава Рос Баркли да стори същото.

Очаква се Лукаку да удължи контракта си, с което ще стане най-високоплатения футболист в историята на „карамелите“ със седмична заплата от 100 хиляди паунда. Още през декември агентът Минао Райола обяви сделката за „99,99999 процента сигурна“, а проблемът е наболял, тъй като интересът към него е доста голям.

Тарани под пара: Хари Кейн и Ромелу Лукаку

В същото време Евертън ще започне преговори и с плеймейкъра Рос Баркли, при когото ситуацията е по-спешна. Докато Лукаку има контракт до 2019 година, то този на Баркли се кани да влезе във финалните 12 месеца. Самият Роналд Куман отказа да коментира какви индикации е получил от 23-годишния плеймейкър. „Във футбола няма гаранции. Това, което ще се случи през следващия сезон, касае само него. Не е правилното време да говорим за следващата кампания“, коментира холандският наставник.

Фабио Канаваро иска Лукаку в Китай

„Ще направим всичко възможно да задържим Рос, искаме той да подпише нов договор. Преговорите вече са запланувани, но още не са започнали“, добави Куман.