Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал направи любопитно разкритие за делата си по време на успеха с 3:1 над Астън Вила вчера. Холандецът призна, че в съблекалнята на полувремето си е позволил да целуне халфа Андер Ерера.

Преди време наставникът отправи предизвикателство към своя футболист да бъде по-решителен пред гола, а испанецът отговори с две попадения в мрежата на закъсалите бирмингамци (под номер 6 и 7 за него дотук).

По-учудващото е, че досега Ерера е отправил общо пет изстрела към противниковите врати във Висшата лига и се е разписал с всеки от тях.

„Казах му: ти трябва да контролираш топката, преди да стреляш. Казах му го в петъчната тренировка, а вчера на полувремето го разцелувах, защото той наистина контролираше топката за първи път в своя живот, а после стреля!“, вълнуваше се Ван Гаал.

„После обаче дойде второто полувреме и той ми каза на терена: мога да го правя и без да контролирам топката“. Можем да се покатерим в класирането. Следващият мач ще реши втората или третата позиция“, допълни той по повод задаващото се градско дерби срещу Манчестър Сити в неделя.