Холандският специалист Луис Ван Гаал би бил заинтересован от евентуално предложение да застане начело на националния отбор на Англия. 53-годишният треньор на АЗ Алкмаар има клауза в договора си, че може да напусне тима, ако получи подходящо предложение от национален отбор.

„Кандидатите за Англия са много, но това не ме плаши. Готов съм да разгледам предложението, още повече, че имам възможност да сторя това, според контракта си с АЗ”, каза Гаал.

Ръководството на английския футбол вече се оглежда за евентуален заместник на Стив МакЛарън, който бе уволнен след като не успя да класира тима за Европейското първенство догодина. Според местните медии вече редица топ треньори са отказали да заемат този пост.

Самият Луис Ван Гаал призна, че преди няколко години е получил предложение да поеме „трите лъва”, но бившият наставник н Барселона и Аякс го е отклонил.

„Възможно е да ме поканят отново, но разбирам, че им е нужно време, за да могат да анализират ситуацията след неудачното представяне на тима в квалификациите. От друга страна си давам сметка, че моите шансове да застана начело на националния на Англия не са чак толкова големи”, завърши Ван Гаал.