Испанският нападател Луис Алберто не скри задоволството от трансфера си в Ливърпул. Футболистът на Севиля трябва да премине медицински тестове и да договори личните си условия с Ливърпул преди да подпише официален контракт. Двата клуба вече се разбраха за цената на футболиста, като „червените“ ще платят близо 6 млн. паунда за 20-годишния Алберто.

„Нямам търпение. Отивам в Ливърпул, нова култура, нов език. Трябва да се адаптирам бързо, но с нетърпение чакам тази голяма крачка“, коментира Луис Алберто, който се очаква да пристигне в Англия днес.

„Има много испанци в Англия и те се справят доста добре. Гледайки ги, те ме мотивират още повече. Винаги съм казвал, че клубът, в който съм израснал е моят дом. Дължа много на Севиля, въпреки че напускам с лека болка, защото нямах шанса да покажа какво мога в Примера дивисион“, каза още той.

Алберто прекара миналия сезон под наем във втория отбор на Барселона, като имаше опция да подпише постоянен договор с „каталунците“, но те не пожелаха да го задържат.

„Щях да се върна в Севиля, но в същото време се появи Ливърпул, а това е много важна стъпка. Трябваше да взема трудно и важно решение и се надявам, че то е правилно“, завърши Луис Алберто.

Сделката все още не е обявена официално.