Вече напусналият Астън Вила Рой Кийн демонстрира добре известния си и не много благ темперамент, като се зае да издири „къртицата“ в клуба.

Ирландецът подаде оставка през миналия месец, а скоро след това в английските медии се появи информации, че това се дължи на спречкване между него и играчите.

Вестник „Сън“ разкри, че вбесеният от слуховете Кийн е подел собствено разследване, като е цъфнал пред вратата на халфа Том Клевърли в Чешир. Гневният ирландец настойчиво почукал, за да може да обсъди ситуацията с играещия като преотстъпен от Манчестър Юнайтед полузащитник, но никой не се появил.

Според изданието Кийн вече е научил, че 25-годишния Клевърли няма нищо общо с мълвата, на самият играч бил стресиран от случилото си. „Клевърли е объркан от всичко това, защото той не е замесен по никакъв начин“, издал източник от близкото обкръжение на футболиста.

Мотивът, който Кийн посочи при напускането си на бирмигамския клуб, беше, че иска да се съсредоточи върху задълженията си на помощник-треньор в ирландския национален отбор, а съвместяването на двете длъжности му дошло в повече.

Мениджърът на Астън Вила Пол Ламбърт от своя страна категорично отрече версията за скандал между доскорошния си асистент и играчите в тима. „Намирам това за странно. Този човек се държа страхотно с мен и всички други тук. За мен написаното е пълна безсмислица, абсолютно нелепо. Дори не е имало размяна на обиди или нещо такова. Това е толкова разочароващо. Можете да питате всеки от щаба ми какво мисли за Рой. Той има много задължения покрай Ирландия, така че му дължа само благодарности за свършената работа“, заяви Ламбърт.