Един от най-важните играчи на Тотнъм – Уго Лорис разкри, че единствено присъствието на мениджъра Маурисио Почетино го е спряло да напусне клуба досега.

Почти всеки трансферен прозорец името на френския национал се спряга за трансфер в друг тим, като най-често кандидат-купувачът е Пари Сен Жермен. Лорис играе за „шпорите“ от 2012 година насам, като още след първия си сезон стана цел и на Манчестър Юнайтед.

В момента 29-годишният страж е сред ключовите състезатели за Почетино и дотук има 7 чисти мрежи във Висшата лига.

„Мисля, че напълно рацъфнах тук“, заяви Лорис. „Мога да кажа, че откакто Почетино дойде тук, аз намерих нови стимули.“

„Моят втори сезон тук беше много сложен, показвах добро ниво, но като колектив имахме твърде много пропуски и те си личаха много срещу водещите тимове.“

„Не се чувствах като част от силен клуб, а по-скоро бях в един нестабилен отбор, който извърши треньорска смяна в средата на кампанията. Това е точно обратното на онова, което исках да видя. Аз си задавах доста въпроси, докато тук не дойде Почетино.“

„Дори когато нещата не се получаваха, той ми казваше: „Не се тревожи, ще стигнем там.“ Неговата реч беше ясна и изведнъж вече знаехме къде искме да бъдем. С качеството на неговия щаб и работната етика, която налага в тренировките, няма причина да не прогресираме“, отчете вратарят.

През лятото на 2014 година Лорис подписа нов 5-годишен договор с Тотнъм, като подчерта, че една от причините за това са високите амбиции на Почетино.