Нападателят на Челси Лоик Реми увери, че всички футболисти в клуба застават плътно зад своя мениджър Жозе Моуриньо въпреки катастрофалните резултати в последно време.

Бъдещето на португалеца при „сините“ е под сериозна заплаха заради слабия старт на кампанията в почти всички турнири. В момента шефовете в клуба със сигурност обмислят варианта да заменят Специалния с друг наставник, за да спре пропадането.

На Острова пък спекулират, че Моу е загубил голяма част от влиянието си в съблекалнята заради начина, по който ръководи състава. 28-годишният Реми обаче категорично отхвърли тези твърдения.

„Важно е Моуриньо да остане, а ние да не се предаваме“, каза бившият играч на Олимпик Марсилия. „Ние станахме шампиони само преди няколко месеца, а той е чудесен мениджър. Разбира се, аз не искам той да си тръгва. Мисля, че никой от футболистите не желае подобно нещо.“

В събота Челси играе срещу Ливърпул в дербито на кръга във Висшата лига, а мнозина предричат, че нов провал на Моуриньо ще бъде последен за португалеца.

„Сигурен съм, че в събота ни чака голям мач. Ако започнем да печелим, все още имаме шанс да влезем в топ 4. Дори при загубата от Стоук Сити за Купата на Лигата играхме добре, създадохме положения, но не ги вкарахме.“

„След като отпаднеш с дузпи, няма как да не чувстваш, че просто нещата не са се развили така, както ти се иска. Когато обаче си наясно с какъв състав разполагаме и че миналия сезон станахме шампиони, няма как да се съмняваш в нашето качество“, добави Реми.