Отборът на Ливърпул надви Уест Бромич с 2:1 в мач от 7-я кръг на Висшата лига. Ливърпул, който е сред съперниците на българския шампион Лудогорец в групите на Шампионската лига спечели важни три точки и излезе на шеста позиция в класирането, след като в последните си срещи записа загуба от Уест Хем и равенство с Евертън в първенството, както и загуба от Базел в Шампионската лига.

Тимът на Уест Бромич пък прекъсна серията си от три успеха във Висшата лига и остава с 8 точки в актива си, на 13-о място във временното подреждане.

Домакините имаха превъзходство и можеха да открият резултата още в 14-ата минута чрез Адам Лалана, но вратарят на Уест Бромич Бен Фостър се намеси навреме, а топката бе избита в корнер. В 40-ата Рики Ламбърт получи добър пак в наказателното поле и стреля опасно, но защитник на Уест Бромич блокира изстрела.

Ливърпул все пак стигна до попадение през първото полувреме. То дойде в 45-ата минута. Джордан Хендерсън, който пусна към Адам Лалана, който стреля в долния десен ъгъл на вратата на гостите за 1:0.

В 56-ата минута Уест Бромич изравни, след като бе отсъдена дузпа за нарушение на Деян Ловрен, което обаче бе извън наказателното поле. Реферът обаче отсъди дузпа, която бе превърната в гол от Саидо Бераино и Уест Бромич изравни за 1:1.

Само 5 минути по-късно обаче Ливърпул отново поведе, след чудесно отиграване на Рахийм Стърлинг, който подаде към Хендерсън, който вкара за 2:1 в тази 61-а минута.

Стивън Джерард имаше шанс да покачи още резултата в полза на Ливърпул, след шут от средно разстояние, но ударът му не бе достатъчно силен, за да затрудни стража на гостите Фостър.

Италианската звезда на Ливърпул Марио Балотели остана сред резервите и влезе в игра в 64-ата минута.

Отборът на Суонси направи равен с Нюкасъл - 2:2 и държи четвъртата позиция с 11 точки. Попаденията за домакините отбелязаха Вилфред Бони в 17-ата и Уейн Рутледж в 50-ата минута. За Нюкасъл на два пъти точен бе Папис Сисе в 43-ата и в 75-ата минута.

В друга среща от 7-я кръг Хъл Сити победи Кристъл Палас с 2:0, след попаденията на Мохамед Диаме в 60-ата и на Никица Йелавич в 89-ата минута.

Лестър и Бърнли завършиха при резултат 2:2. Домакините заемат девета позиция с 9 точки, а Бърнли е на дъното във Висшата лига с едва 4 точки. Джефри Шлуп вкара за 1:0 в 33-ата минута, а Майкъл Найтли изравни в 39-ата. Рияд Махрез реализира за 2:1 в 40-ата, а в шестата минута от добавеното време Рос Уолъс изравни за 2:2.

Съндърланд се справи със Стоук Сити с 3:1 също в мач от 7-я кръг. Конър Уикъм даде преднина на домакините още в 4-ата минута. Чарли Адам изравни в 15-ата, а с два гола на Стивън Флетчър в 23-ата и 79-ата минута Съндърланд стигна до победата.