Нападателят Луис Суарес от холандския Аякс е почти сигурно ново попълнение на английския футболен клуб Ливърпул, твърдят британските медии.

Освен уругвайския национал, има голяма вероятност съвсем скоро на Анфийлд да пристигнат левият бек Стивън Уорнък и крилото Стюърт Даунинг.

Мениджърът Кени Далглиш ще се срещне след дербито срещу Евертън със собственика на Ливърпул - Джон Хенри. Двамата ще обсъдят подробно евентуалния трансфер на Луис Суарес на стойност 20 милиона паунда.

Важна част от тази сделка ще бъде раздялата с Райън Бабел, който ще облекчи червените с близо 8 милиона лири с преминаване в някой от многото клубове от Бундеслигата, които проявяват интерес.

Медиите твърдят, че старши треньорът на Аякс - Франк де Бур, вече е одобрил трансфера на Суарес: „Говорих с Луис и той ми каза, че ако някой голям клуб пожелае услугите му, той е готов да седне на масата за преговори. В момента той тренира с отбора, но аз имам готов вариант за негов заместник”.

26-годишният Даунинг, който играе за Астън Вила, ще придаде на Ливърпул допълнителна скорост и ще помага на Суарес в откриването на пространство за Фернандо Торес.

Цената на лявото крило е около 10 милиона паунда, а на неговия съотборник Уорнък - около 3 милиона лири. 29-годишният ляв бек е готов да се завърне на Анфийлд, откъдето започна кариерата му.