Мениджърът на Ливърпул Кени Далглиш смята, че със завръщането си на „Анфийлд” може да даде силен тласък на предстоящото дерби с Евертън. Двубоят от Премиършип е в неделя от 16.05 часа българско време. Утре треньорът ще води тима си за първи път на своя територия.

В навечерието на сблъсъка, специалистът заяви: „Ако играчите мислят позитивно за това, че аз съм се завърнал, ще може само да им помогне. Това ще се отрази добре на футболистите.”

„Голямо предимство ще бъде за нас, ако феновете застанат изцяло зад гърба ни. Играчите знаят какво трябва да направят, как трябва да играят и с удоволствие ще спечелим този мач”, добави мениджърът.

Феновете на Ливърпул отново възвърнаха надежди, след като наскоро Кени Далглиш замени на поста Рой Ходжсън, въпреки двете загуби от Манчестър Юнайтед и Блекпул.

Самият наставник сподели още, че дори излизането от тунела на този стадион ще бъде много емоционален момент за него: „Ако привържениците са доволни от това да ме видят да седя там, то те няма да бъдат толкова щастливи, колкото ще съм аз.”