Отборът на Ливърпул взе изключително важни три точки срещу Блекбърн Роувърс. „Червените” се наложиха с 2:1 като домакин, а това бе едва втората победа на тима от началото на сезона във Висшата лига.

И трите гола в мача паднаха в началото на второто полувреме и то в рамките само на шест минути. Първо централният бранител Сотирис Кириякос даде преднина домакините три минути след подновяването на играта. Последва бърз отговор на гостите от Роувърс, които изравниха, след като Джейми Карагур не успя да избие удар от гол линията и отклони топката в собствената си мрежа. Фернандо Торес реши изхода на срещата с прекрасен гол в 51-ата минута. Джо Коул центрира прецизно в наказателното поле, където Торес се измъкна от засадата и с удар без забавяне не остави шанс на вратаря.

В последните минути на мача футболистите на Сам Алърдайс се опитаха отново да възстановят статуквото на терена, но в крайна сметка Ливърпул устиска трите точки.

Въпреки победата Ливърпул остана в зоната на изпадащите. „Червените” имат актив от девет точки. Толкова са събрали още отборите на Фулъм и Блекбърн, които обаче имат и по-добра голова разлика и заемат местата пред Ливърпул.