Ръководството на Ливърпул ще предложи нов договор на капитана на тима Стивън Джерард. Това разкри самият мениджър на мърсисайдци Брендън Роджърс пред вестник „Ливърпул Екоу“.

Настоящият контракт на лидера на „червените“ изтича в края на следващия сезон, но през лятото Джерард ще получи предложение да удължи договора си с още една година. Това означава, че английският национал ще остане на „Анфийлд“ до 2016 година, когато ще навърши 36 години.

Джерард е ключова фигура за Ливърпул през този сезон, въпреки че е налаган от Роджърс на нова позиция.

Стивън ще бъде един от играчите, на който ще предложим договор през лятото. От настоящият му контракт остава още една година, така че това е нещо, на което ще обърнем внимание. Вярвам, че той може да играе и след 2015 година. Джерард е футболист, който показа истинските си качества този сезон“, коментира Брендън Роджърс.

„През лятото той ще бъде само на 34. Гледайки напред в бъдещето мисля, че той ще продължи да бъде ключова фигура от нашия състав. Стивън може да ни даде още много и аз наистина искам той да работи до мен на терена“, допълни мениджърът на мърсисайдци.

До този момент Джерард има 667 мача за Ливърпул, което му отрежда трето място по участия с червената фланелка. При голмайсторите халфът се нарежда на шеста позиция със 173 отбелязани попадения. Настоящият сезон е 16-ти за Джерард на „Анфийлд“. До този момент той има записани 13 гола и десет асистенции.