Върховният съд на Великобритания се произнесе в полза на Ливърпул в делото срещу собствениците Том Хикс и Джордж Джилет. Това означава, че продажбата на клуба на американската компания „Ню Инглънд Спортс Венчърс” може да бъде осъществена.

Съдията от върховния съд Кристофър Флойд оповести, че американските съсобственици Том Хикс и Джордж Джилет Джуниър нямат властта да пренебрегнат управителния съвет на клуба, който одобри продажбата на клуба .

През миналата седмица бордът не сбъдна желанието на Хикс и Джилет да задържат Ливърпул и реши клубът да бъде продаден на "Ню Ингланд Спортс Венчърс" за 300 милиона лири (476 милиона долара). Настоящите собственици претендираха, че цената е ниска и трябва да се дискутират други оферти. Тримата директори на клуба, които одобриха продажбата, могат да се върнат в съда, за да получат нареждането за оторизация на сделката.

„Собствениците на клуба нямат никакво право да налагат вето на продажбата”, заяви съдията по делото Флойд. Решението на съда означава, че в Борда на директорите се завръщат административният директор на клуба Крисчън Пърслоу и търговският бос на „червените” Йън Ейър, които бяха неправомерно отстранени от Том Хикс. На тяхно място той постави „свои хора”, които трябваше да гласуват срещу продажбата на отбора.

Хикс и Джилет се опитаха да отложат заседанието на съда днес, но искането им бе категорично отхвърлено. Двамата американци ще трябва да платят и всички разноски по делото, които в този момент не са ясно в какъв размер са.