Юрген Клинсман се спряга за първи вариант за нов старши треньор на Ливърпул, в случай, че Рафаел Бенитес бъде уволнен. Бъдещето на испанския мениджър е под въпрос, след поредния конфликт, в който влезе със собствениците на тима.

Според английските издания, Клинсман вече е готов отново да работи на треньорското поприще, при това като клубен наставник. Германецът обмисля кога и къде да се върне в Европа, след като прекара последната година в САЩ.

През лятото Клинсман вече отказа на Челси, но въпреки това медиите на Острова смятат, че една добра оферта от Ливърпул може да го съблазни в Мърсисайд.

Собствениците на „червените” от Анфийлд Джордж Жилет и Том Хикс виждат в лицето на Клинсман много добър образ, който да поеме палката в отбора.

Последният скандал между Рафа Бенитес и благодетелите на Ливърпул произлезе от искането на испанеца да уточни трансферните си цели с тях. Жилет и Хикс обаче още се дърпат и не е ясно колко средства ще отпуснат за зимни попълнения. Бенитес дори се притеснява, че не само няма да получи нови футболисти, но и че ще трябва да се раздели с някои от настоящите си играчи.