Само ден след като обяви, че нападателят на Ливърпул Фернандо Торес не се продава, ръководството на „червените” склони да започне преговори с Челси за продажбата на футболиста.

Испанският национал подаде писмена молба за трансфер в тима на лондончани само няколко часа, след като стана ясно, че клубът е привлякъл уругвайския национал и голмайстор на Аякс Луис Суарес. Молбата на Торес бе моментално отхвърлена от „червения” щаб, но след разговори между Кени Далглиш и собственика Джон Хенри е било взето решение преговорите да започнат. Условието това да се случи обаче е, Роман Абрамович да предложи не по-малко от 50 млн. паунда и нападателят Никола Анелка, който е оценяван на 8 млн. от британската валута.

50 млн. паунда е сумата заложена в договора на Торес, според която той може да напусне клуба, но само след края на даден сезон, т.е. през лятото.

Ако сделката се осъществи до утре, то това ще бъде рекорден трансфер за английския футбол. В момента рекордът се държи от Манчестър Сити, който плати 32 млн. за бразилеца Робиньо. Втори е бившият български национал Димитър Бербатов и трансферът му в Манчестър Юнайтед.