Малко след продажбата на Луис Суарес в Барселона, Ливърпул е на крачка да привлече нов нападател. Това е французинът Лоик Реми, който в момента играе за лондонския Куинс Парк Рейнджърс. 

Според информациите от Англия днес, ръководствата на двата клуба са се разбрали за цената на играча. За Реми ще бъдат платени 8.5 млн. паунда, като сега остава да се уточнят личните му условия. 

Това обаче едва ли би било проблем за мърсисайдци и сделката може да се смята за сигурна. Те преборват конкуренцията на четири клуба от Премиършип за подписа на футболиста. 

През миналия сезон французинът игра под наем в Нюкасъл. Там той отбеляза 14 гола и се очакваше да подпише за постоянно със "свраките". Това обаче не се случи, защото самият Реми искаше да играе в Шампионската лига. 

Това веднага изключи от кандидатите за подписа му Тотнъм и Уест Хем. Така в битката останаха Ливърпул и Арсенал, но явно гарантираната позиция на "червените" в груповата фаза е наклонила везните в тяхна полза. 

Лоик Реми ще е шестият нов играч за Ливърпул това лято. С тима подписаха вече Емре Джан, Адам Лалана, Рики Ламбърт, Лазар Маркович и Кевин Стюарт. Освен Суарес, от нападателите бяха продадени още Фабио Борини на Съндърланд, а Яго Аспас отиде под наем в Севиля.