Считаният за почти сигурно ново попълнение на Арсенал Лоик Реми е на път да направи рязък завой в избора си на нов отбор, след като не успя да се разбере с „топчиите“ относно личните условия по договора си. Новината е доста окуражаваща за другия тим, който следи ситуацията с нападателя – Ливърпул.

За евентуалното преминаване на Реми при „артилеристите“ се заговори още в края на сезона, когато бившият ас на Олимпик Марсилия посети няколко мача на „Емирейтс“. От всичките сделки на Арсен Венгер през лятото Реми минаваше за една от най-сигурните, но очевидно финансовата част от трансфера не се е понравила на 27-годишният таран.

Реми направи силен сезон под наем в Нюкасъл, където вкара 14 гола в 26 мача, което накара Арсенал да се бръкне с исканите от Куинс Парк Рейнджърс 8 милиона паунда. Проблемът обаче дошъл, когато французинът пожелал да получава по 80 хиляди паунда на седмица, което е доста висока заплата по стандартите, наложени от Венгер.

В крайна сметка нежеланието на Реми да отстъпи от исканията си охладило значително интереса на лоднодчани и сега Ливърпул ще може да излезе със своето контрапредложение.