Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс ще се опита да привлече в редиците си вратаря на Бирмингам Сити Джак Бътланд. 19-годишният страж е определян за една от най-обещаващите английски надежди, а на 15-ти август записа името в историята, дебютирайки за националния тим на своята страна и превръщайки се в най-младия вратар, играл за „трите лъва“.

От щаба на Бирмингам обаче са категорични, че няма да се разделят с най-добрите си футболисти независимо от офертите, които пристигнат.

„Нямаме никакво намерение да позволяваме на нашите млади играчи да напускат. Футболисти като Джак Бътланд и Нейтън Редмонт са бъдещето на клуба. Ако искаме да печелим пари от тях в момента, то ще си направим много лоша услуга. След година или две, когато те натрупат още опит, те ще струват много повече“, коментира мениджърът на Сити Лий Кларк.

Номер 1 на вратата на Ливърпул в последните години е испанския национал Пепе Рейна, а след напускането на бразилеца Дони, като заместник на испанеца ще бъде използван Брад Джоунс.

Вчера Ливърпул започна новия сезон в Англия по кошмарен начин, допускайки загуба като гост на Уест Бромич Албиън с 0:3 в дебютния мач на Брендън Роджърс във Висшата лига.