Ливърпул започна с трудна победа участието си в турнира Лига Европа. На своя „Анфийлд” в първи мач от 1/16-финалите мърсисайдци надиграха румънския шампион Унирея Урзичени с минималното 1:0 и ще трябва да се потрудят и в реванша, за да се класират в следващия етап.

През целия мач английският гранд доминираше над своя съперник, но не съумя да стигне до повече от един гол във вратата на Унирея.

Първите 45 минути преминаха в териториално надмощие, което обаче не се изразяваше в голови положения за Ливърпул. През втората част нещата останаха същите, като Карагър и Аурелио пропуснаха не лоши шансове за домакините.

Единственият гол в мача падна едва в 81-та минута и бе дело на Давид Н’Гог. Райън Бабел центрира в наказателното поле, от където Пачеко отклони за Н’Гог и нападателят от близко разстояние с глава вкара за 1:0.

До края на мача мърсисайдци опитаха да стигнат до втори гол, но в крайна сметка не успяха и ще отидат в Румъния с крехкия аванс от един гол.

Другият английски отбор Фулъм стигна до трудна победа с 2:1 като домакин на Шахтьор Донецк. Золтан Гера изведе лондончани напред в резултата в 3-та минута, но Луис Андриано изравни в 32-та. Боби Замора донесе успеха за своя отбор в 63-та минута след асистенция на Гера.

Реваншите са след седмица, на 25 февруари.