Привържениците на Ливърпул претърпяха поредно разочарование, след като любимците им стигнаха само до равенство 2:2 срещу Бирмингам на своя „Анфийлд” и по този начин на практика се простиха с надеждите си за титлата в Премиършип. Отборът от града на Бийтълс дори можеше да загуби домакинството си, а в крайна сметка стигна до равния с гол на Стивън Джерард от несъществуваща дузпа.

Началото на мача бе отлично за домакините, които веднага натиснаха своя съперник и съвсем заслужено стигнаха до първия гол в мача, дело на Давид Н’Гог в 13-та минута. Йоси Бенаюн и Дирк Каут един след друг пропуснаха удобни положения пред вратата на Джо Харт, след което топката стигна до Алберт Риера. Испанецът центрира към Н’Гог, който по чудесен начин засече от воле, за да открие резултата в мача.

Мърсисайдци продължиха да са по-активният отбор на терена, но противно на логиката в 26-та минута Бирмингам стигна до изравняване. Кристиан Бенитес възстанови статуквото, след като от непосредствена близост засече с глава и вкара във вратата на Пепе Рейна.

До края на полувремето Ливърпул не успя да стигне до втори гол, заради което още преди неговия финал в игра влезе все още възстановяващият се от контузия Стивън Джерард, който зае мястото на Алберт Риера.

Само няколко секунди след влизането в игра на капитана обаче, за ужас на феновете на „Анфийлд”, гостите излязоха напред в резултата. Камерън Джером бе точен за Бирмингам, след като от над 30 метра отправи великолепен удар, останал неспасяем за Пепе Рейна.

През втората част футболистите на Рафа Бенитес излязоха в пълна готовност за обрат, който да запази шансовете им за титлата. Повечето от атаките на домакините обаче завършваха без проблеми за Джо Харт.

В 63-та минута Глен Джонсън центрира в наказателното поле, където Стивън Джерард бе оставен непокрит, но ударът му с глава срещна левия страничен стълб на вратата.

Мърсисайдци все пак успяха да стигнат до равенството няколко минути по-късно. Давид Н’Гог се освободи по великолепен начин от двама противникови състезатели и нахлу в наказателното поле, където падна след сблъсък с Лий Карсли. Съдията Питър Уолтън веднага отсъди дузпа, но повторенията показаха, че в ситуацията французинът е симулирал и всъщност няма съприкосновение между двамата. Това обаче не попречи на Стивън Джерард да реализира 11-метровия удар.

След попадението домакините опитаха да стигнат до победата, но натискът им бе твърде хаотичен и в крайна сметка мачът приключи при 2:2, което сведе до минимум шансовете на Ливърпул за титлата през този сезон.

Във временното класиране мърсисайдци са 7-ми на цели 11 точки зад лидера Челси. Бирмингам пък е на 15-та позиция с 12 точки.