Ливърпул победи с 3:1 Блекбърн в мача от 33-я кръг във английската Висша лига. Срещата на „Анфийлд” започна с минута мълчание в памет на загиналите преди 19 години в трагедията от Хилсбъро.

Всички голове в днешния сблъсък паднаха през вторите 45 минути. Домакините откриха в 60-та минута. Санта Крус изгуби топката от влезлия като резерва Бенаюн, който подаде на Стивън Джерард. Последният навлезе в наказателното поле игра на двойно с Лукаш и прокара топката през бранителите на гостите и очи в очи с Фридел не сбърка за 1:0.

Червените” удвоиха преднината си в 82-та минута. Джерард напредна добре по дясното крило, центрира прекрасно към далечни стълб на американския страж, където Торес с глава прати топката в долния десен ъгъл на Блекбърн. Това бе и 30-то попадение на испанеца от началото на сезона. Торес се превърна и в първия играч в историята, който вкарва в седем поредни мача от Премиършип на „Анфийлд”.

До класическата преднина Ливърпул стигна в 90-та минута, когато след разбъркване, топката попадна във Воронин и последният вкара за 3:0.

Все пак гостите излязоха с чест от мача, след като успяха да вкарат почетно попадение минута по-късно. След изпълнение на корнер Рейна се опита да боксира, след това Шкъртел не успя да изчисти с глава, топката попадна във Санта Крус, който с хубав удар вкара за 3:1.

След днешната победа Ливърпул заема 4-то място с актив от 66 точки, на 5 пред 5-я Евертън. Блекбърн пък е на 9-то място с 51 точки.