Един от най-големите европейски грандове Ливърпул е аут от Шампионската лига! Това стана факт, след като Фиорентина победи Олимпик Лион с 1:0. По този начин победата на Ливърпул над Дебрецен с 1:0 се оказа безпредметна, тъй като преди последните мачове в групата италианците имат преднина от 5 точки пред отбора на Рафа Бенитес. Лион пък се бе класирал за следващата фаза още след миналия кръг. Така Ливърпул вместо да се бори в Шампионската лига, ще трябва да продължи участието си в Лига Европа.

Двубоят на „Артемио Франки” бе изключително интересен, като не липсваха положения и пред двете врати. Вратарят на Фиорентина Себастиен Фрай обаче отчая противниковите нападатели и почти сам класира своя отбор в следващия етап.

Единственият гол в мача падна в 28-та минута, когато Хуан Варгас превърна в гол дузпа, отсъдена за нарушение на Сисоко срещу Маркиони.

В последните минути на мача французите бяха много близо до гол, който можеше да остави Ливърпул в борбата за продължаване напред. Невероятните намеси на Фрей обаче не позволиха на гостите да изравнят и в крайна сметка мачът завърши при резултат 1:0, който класира напред именно двата съперника на „Артемио Франки”.

В Будапеща Ливърпул стигна до минимална победа с 1:0, която обаче се оказа пирова за отбора на Рафа Бенитес. Единственият гол в срещата на „Ференц Пушкаш” отбеляза Давид Н’Гог още в 4-та минута, след като засече зрелищно пас на Джейми Карагър.

В класирането на група Е Фиорентина е на първо място с 12 точки, следван от Лион с 10, Ливърпул със 7 и Дебрецен с 0. Последните мачове в груповата фаза са Ливърпул – Фиорентина и Лион – Дебрецен, като единствената въпросителна е кой измежду Фиорентина и Лион ще завърши на първо място в групата.