Ливърпул се интересува от полузащитника на Тотнъм Хотспър Том Хъдълстоун, съобщават медиите в Англия. Английският национал не е играл за клубния си тим от август, след като претърпя операция на глезена.

Хъдълстоун бе привлечен на „Уайт Харт Лейн“ от тима на Дарби Каунти по настояване на Дамиен Комоли, който тогава отговаряше за трансферите в лондонския клуб. Както е известно, в момента Комоли дърпа конците на „Анфийлд“, а Хъдълстоун е смятан за един от любимците му.

Хъдълстоун е юноша на Дарби Каунти и прави своя официален дебют през 2003 година, когато е само на 16 години. Халфът преминава в Тотнъм през 2005 година за сумата от 2,5 млн. паунда, като след това е отдаден под наем в отбора на Уулвърхемптън.

През март тази година футболистът подписа нов договор с „шпорите“, който е до 2015 година. През изминалия сезон мениджърът на Тотнъм Хари Реднап даде капитанската лента на Хъдълстоун, но след завръщането си в игра ще трябва да се бори за титулярно място с Лука Модрич, Скот Паркър и Сандро.

Официалния си дебют за националния тим на Англия, Хъдълстоун прави през 2009 година в приятелския мач на „трите лъва“ срещу Бразилия. Полузащитникът обаче не попадна в разширения състав на островитяните за Мондиал 2010 в Южна Африка.