Ливърпул свали Манчестър Юнайтед от върха в класирането във Висшата лига, само 45 минути, след като „червените дяволи” се изкачиха на него. „Мърсисайдци” завършиха наравно 0:0 като гост на Портсмут, но добрата им голова разлика ги изстреля на първо място.

Пепе Райна бе героят за Ливърпул в мача, след като хвана дузпа, изпълнена от Нванко Кану. Наказателният удар бе отсъден в 32-та минута, след като Алваро Арбелоа свали нигерийския нападател на земята.

Тимът на Портсмут имаше доста впечатляващи атаки, а Джон Утака и Съли Мунтари пропуснаха едни от най-чистите положения за водения от Хари Реднап състав.

За Ливърпул Андрий Воронин удари греда, а Юси Бенаюн и Питър Крауч видахя своите изстрели спасени от Дейвид Джеймс.

Мениджърът на „червените” Рафаел Бенитес безспорно вече мислеше за предстоящия сблъсък с Порто в Шампионската лига, защото остави на резервната скамейка Фернандо Торес, Райън Бабел и Стивън Джерард. Ливърпул пък пропусна да се разпише в първи мач от началото на сезона в Премиършип.

Портсмут вече игра с всички от „голямата четворка” и може оттук нататък да започне изкачването си в класирането, в което в момента е на 13-о място.