Ливърпул не успя да отбележи гол, и завърши наравно 0:0 като гост на Уулвърхемптън в среща от 23-я кръг на Висшата лига. Спечелената точка остави „вълците” да се мъчат точно над чертата на изпадащите, а Ливърпул от своя стара е в позитивна серия – пет мача без загуба в Премиършип.

„Червените” обаче продължават да са твърде непостоянни в битката за предни позиции. Момчетата на Рафаел Бенитес нямаха много идеи и атаките им следваха най-вече след центрирания. Кевин Дойл пък бе обичайното острие в състава на Уулвс, и тормозеше защитата на гостите.

Въпреки завръщането на капитана на Ливърпул Стивън Джерард на терена, стражът на домакините Маркус Ханеман имаше твърде малко работа, като ударите на „червените” най-често минаваха встрани от него. Гостите натиснаха по-сериозно в края на двубоя, но добре построената отбрана на Уулвърхемптън се справи и удържа точката.

Нулевото реми не бе изненадващо за Уулвс, които са реализирали само 17 попадения в 21 мача до момента – най-малко в цялото първенство. Ливърпул обаче рядко пропуска да се разпише като гост, като досега футболистите от „Анфийлд” имат 17 гола в 17 мача далеч от дома.

Болтън победи Бърнли с 1:0 и пое глътка въздух над чертата, макар и само на точка от зоната на изпадащите. Новият мениджър на домакините Оуен Койл бе сериозно освиркан от гостуващите фенове, чийто любимец бе доскоро, докато водеше техния тим. Поражението изпрати Бърнли на незавидното 18-то място, в битка за оцеляване.

Единственото попадение реализира Чунг-Йонг Лий в 35-та минута, и то се оказа достатъчно за успеха на Болтън.

В другите две срещи от вторник в Премиършип, Тотнъм превъзхождаше Фулъм в лондонски сблъсък, и заслужено победи с 2:0, а Портсмут продължава ходенето по мъките, като измъкна само 1:1 от Уест Хем у дома.