Неочакван спор се разрази между феновете на Ливърпул и Манчестър Юнайтед, в основата на който стои въпросът, коя агитка първа е изпяла от трибуните популярната песен „You'll Never Walk Alone”.

Песента е изпълнена за първи път през 1945 година в мюзикъла „Карусел” на Роджърс и Хамърстийн, а в последствие е оглавявала класациите в изпълнение на множество певци и групи, сред които Франк Синатра, Елвис Пресли, Рой Хамилтън и „Gerry & The Pacemakers”.

„You'll Never Walk Alone” е химн на Ливърпул и доскоро се смяташе, че за първи път е изпята на Коп и впоследствие е изпълнявана и от феновете на редица други отбори.

В излязлата наскоро книга „Селтик Юнайтед” обаче се твърди, че преди мелодията да бъде запята от привържениците на мърсисайдци, е била пята от феновете на Манчестър Юнайтед, отдаващи почит на загиналите играчи на тима при самолетната катастрофа в Мюнхен през 1958 година.

„Това не е вярно” – заяви председателят на Клуба на привържениците на Ливърпул Ричард Педер – „Никога не съм чувал привържениците на Юнайтед да пеят You'll Never Walk Alone”.