Защитникът на Реал Мадрид Раул Албиол може да заиграе в английската Висша лига от следващия сезон, тъй като Ливърпул и Манчестър Сити са отправили запитвания за него.

26-годишният испанец изпитва големи трудности в борбата за титулярно място в състава на „белия балет“ под ръководството на Жозе Моуриньо и е готов да напусне клуба в края на настоящата кампания.

Мениджърът на „червените“ Кени Далглиш най-вероятно ще бъде един от най-активните на трансферния пазар, като ще продължи с преизграждането на Ливърпул, което до момента струваше на новите американски собственици почти 115 млн. паунда. От „Анфийлд“ ще се опитат да изкушат испанеца с обещания за титулярно място, като това ще бъде техния коз пред съставите, които ще му предложат възможността да играе в Шампионската лига.

В същото време наставникът на Сити Роберто Манчини ще използва тъкмо гарантираното място на „небесно сините“ в най-престижния клубен турнир на Стария континент като свое предимство. Италианецът смята, че неговата защита се нуждае от подсилване и в лицето на Албиол вижда подходящият за това футболист.