Ливърпул и Бърнли ще организират среща на свои представители в близките дни, която трябва да разреши спора между клубовете по отношение на нападателя Дани Ингс. Във вторник изпълнителните директори от двете страни ще присъстват на заседанието на специален независим трибунал, който да разреши диспута.

Английският национал премина на „Анфийлд“ като свободен агент през лятото на 2015 година, тъй като договорът му с изпадналия в Чемпиъншип тим от Източен Ланкашър изтече. Тъй като трансферът стана по правилото „Босман“ и заради възрастта на Ингс (23 години) Ливърпул все пак дължи компенсация на Бърнли.

Преговорите започнаха още тогава, но досега без да водят до никакъв по-сериозен напредък. По непотвърдени информации Ливърпул е предложил 4 милиона паунда на колегите си, които обаче не са сигурни дали искат да приемат. За сравнение Тотнъм беше готов да плати за Ингс цели 11 милиона паунда малко преди трансфера му на „Анфийлд“ да стане факт. Предполага се, че Бърнли преследва сума по-голяма от онези 6,5 милиона паунда, които Челси заплати на Манчестър Сити през 2009 година за Даниел Стъридж. Въпросната сума беше определена също на трибунал.

Нападателят започна обещаващо дебютния си сезон с 2 гола в 5 мача, но не е играл от октомври, когато скъса кръстни връзки в коляното си.