Английският Бърнли ще се опита да вземе възможно най-голяма сума за нападателя си Дани Ингс, който се съгласи да премине в тима на Ливърпул. 22-годишният английски национал се съгласи да подпише с тима от „Анфийлд“ на 8 юни, но все още двата клуба не могат да постигнат разбирателство за цената на футболиста.

Трансферът на Ингс в Ливърпул е свободен, но въпреки това „червените“ ще трябва да платят компенсация за футболиста, тъй като той е на възраст под 24 години. Договорът на младока с Бърнли изтече още на 30 юни.

Според различни източници, ръководството на Ливърпул е предложило сума в размер на 6 млн. паунда, докато клубът от „Търф Муур“ иска най-малко 10 млн. от британската валута.

През юни Бърнли прие оферта на стойност 12 млн. паунда от страна на Тотнъм, но тогава до трансфер не се стигна. Компенсацията, която ще трябва да плати Ливърпул за Ингс ще бъде определена от специален трибунал, който ще разгледа създалата се ситуация. Със сигурност обаче, сумата ще бъде значително по-голяма от предложените 6 млн. от страна на „мърсисайдци“.