Защитникът на Интер Давиде Сантон може да премине в Ливърпул, пише италианското интернет издание TuttoMercatoWeb. Ръководството на английския клуб е готово да извади 10 милиона паунда, за да си осигури услугите на играча.

В случай, че тази сума се окаже недостатъчна за Интер, от страна на Ливърпул ще се опитат да предложат размяна на играчи. Според информацията, отборът ще се раздели с един от двамата футболисти – Дирк Кайт или Райън Бабел.

Още преди седмици се заговори, че 19-годишният Давиде Сантон ще си тръгне от Интер през януари, за да отиде в отбор, в който ще може да играе редовно и да се развива.

Левият бек минава за един от най-големите таланти в италианския футбол и при Жозе Моуриньо дори успя за кратко да си извоюва титулярно място, малко след като бе навършил 18 години. В този период Сантон дори бе повикан в националния отбор на Италия и записа своя дебют във водената тогава от Марчело Липи селекция. В последните 18 месеца обаче Давиде Сантон бе преследван от контузии и така и не успя да се пребори за титулярно място.