От Ливърпул са отправили оферта за 20-годишния уругвайки национал Себастиан Коатес, разкри вицепрезидентът на настоящия му тим Насионал Монтевидео - Ектор Олмос.

На Анфийлд искат да се подсилят с нов централен защитник след продажбата на Сотирос Кирякос във Волфсбург и 196-сантиметровият Коатес е първа цел на Кени Далглиш.

Коатес бе част от националния отбор на Уругвай, спечелил през това лято Копа Америка и интерес към него има още от Манчестър Сити и Арсенал.

Ако продажбата на Себастиан Коатес в Ливърпул се реализира, то той ще се събере с Луис Соарес, с който играят заедно и за представителната селекция на страната си.

„Офертата на Ливърпул е много добра. Коатес сигурно ще отиде там“, каза Олмос, след като в Насионал са получили оферта за около 8 милиона паунда за централния си бранител.

При покупка на Себастиан Коатес, който бе избран за Най-добър млад играч на Копа Америка 2011, парите, които ще изхарчат мърсисайдците за трансфери ще нарасне до почти 115 милиона паунда, които се равняват на повече от 130 милиона евро.