Легендата на Арсенал Фреди Люнгберг заяви, че все още вярва в шансовете на Джак Уилшър да си възвърне титулярното място в лондонския гранд.

Английският национал, който прекара последните 2 години почти изцяло извън терените заради травми, бе преотстъпен на Борнемут, за да трупа игрова практика. 24-годишният играч вече направи няколко тренировки с новия си тим и се очаква да видим каква роля ще му отреди мениджърът Еди Хоу.

Люнгберг счита, че Уилшър трябва да се възползва максимално от шансовете си. „Всички знаят, че Уилшър е невероятен талант. Той е изумителен играч. Обичам го“, заяви бившият шведски национал.

„Мисля, че ако е в състояние да изиграе 38 мача за Борнемут, ще може да се върне в Арсенал и да играе отново. Мисля, че просто имаше лош късмет.“

„Джак може да играе добре. Като направи 6 или 7 мача, вече си мислите: „окей, той се върна“. После обаче той се контузва. Това е един порочен кръг. Мисля, че ако Джак изиграе 38 мача, през следващия сезон ще е в Арсенал и ще бъде титуляр“, добави Люнгберг.