Бившият селекционер на Англия Свен Йоран Ериксон бе изтипосан от любовницата си Моника Касти в най-тиражния неделен таблоид на Острова – News of he world.

Нищо не остана скрито от изповедта на италианката, точно копие на годеницата на Свен – Нанси Дел`Олио.

Госпожица Касти даде дълго интервю, в което разкри всички любопитни детайли от ОСЕМГОДИШНАТА си връзка с шведа. Тя направи това в изблик на ярост, че Свен е решил да я зареже и да се ожени най-накрая за Нанси Дел`Олио.

Любовницата обаче заяви, че не е била изобщо притеснена от скандалите около другите метреси на Ериксон – Улрика Йонсон и Фариа Алам, за които медиите раздухаха преди години. Заради тези връзки треньорът се раздели с годеницата си Дел`Олио, но по-късно двамата пак се събраха и сега ще се женят.

„Писна ми да крия истината. Мислех го за джентълмен,” коментира Моника решението си да проговори.

41-годишната Касти е бивш модел и разкри, че от доста време насам Свен я издържа като привежда солидни суми в банковата й сметка.

Съкрушена от новината за сватбата, която готви Ериксон, Моника призна: „Аз съм любовница на Свен от осем години. Обичам го и знам, че и той ме обича. Срещали сме се в Швеция, в Лондон, в Рим. И непрекъснато сме във връзка. Все още сме, той мисли, че още сме заедно. Това не бе просто секс, ние се грижехме един за друг.”

Моника описа и последната им среща: „Беше на 8 март. Свен имаше работа в Стокхолм и ме помоли да отида с него. Аз долетях от Рим и пристигнах в „Гранд Хотел” около 17:15ч. Той отвори вратата и бе облечен точно както го харесвам – с черна риза и джинси на Армани. Щом затвори вратата зад гърба ми ме целуна, заяви, че е щастлив, че ме вижда и ме гушна. След това правихме любов. Винаги, когато съм с него се чувстваме като двойка. Много сме интимни. Но този път трябваше да бързаме, защото той имаше бизнес среща в същия апартамент. Затова трябваше да изчезна след секса. Разходих се и към 20 часа се върнах и си продължихме вечерта. Бях щастлива!”

Дори когато не са били заедно, Свен се е грижил нищо да не липсва на любимата му. Само за последните два месеца той е привел около 15000 паунда в сметката й.

Моника признава, че е знаела за връзката на Ериксон с Нанси Дел`Олио, но не се е притеснявала от това.

„Не ревнувах, винаги съм била наясно със статуса си на любовница.”

Сега обаче, научила, че Свен ще се жени и планира да има деца с Дел`Олио, Моника не иска да мълчи.

„Хората могат да си говорят, каквото си искат, но аз знам, че любовта ни е реална и ще разкажа на света за нея,” обяви Касти. „Ще напиша книга – аз знам всички тайни на Свен!”

Моника не пропусна да нападне и 43-годишната Нанси Дел`Олио: „Нанси е луда и глупава. Тя се харесва, но аз не мисля, че е привлекателна. Тя изглежда като вещица! На нейната възраст е смешно да говори за деца. Към кого ще се обърне?! Към известния професор, към когото прибягват бабите, когато искат дете?!”

Според Моника, Свен и е споделил, че вече не изпитва никакво привличане към Нанси. „Тя е луда, абсолютно луда!,” цитира Касти думите на Ериксон.