Лийдс Юнайтед победи с 3:1 Лестър като гост в двубой от 21-ия кръг на английската Висша лига. Головете за йоркшърци вкараха Далас, Бамфорд и Харисън. Точен за „лисиците“ бе Харви Барнс.

С тези 3 точки възпитаниците на Марсело Биелса заемат 12-ото място с 29 пункта, докато момчетата на Брендън Роджърс са трети с 39, но могат да бъдат изместени от Ливърпул по-късно тази вечер, ако шампионите се справят с Уест Хям в Лондон.


Във втората минута Джеймс Мадисън изпълни свободен удар, в близост до тъча, но топката излезе в аут.

В 13-ата минута Харви Барнс подхвана контраатака през центъра, размени си двойно подаване с Джеймс Мадисън, който му предостави топката в наказателното поле и крилото на „лисиците“ прониза вратаря в десния ъгъл по земя.

Йоркшърци обаче отговориха мигновено. В 15-ата минута Бамфорд пусна техничен пас с външен фалц за Стюърт Далас, който без да се замисля разстреля Шмайхел за 1:1.

В 31-ата минута Харисън бе намерен от Матеуш Клих на десния фланг на скорост и шутира, ала Шмайхел спаси.

Две минути след това Рафиня бе изведен на стрелкова позиция в пеналтерията, но Каспър Шмайхел демонстрира прекрасния си рефлекс и изби удара в близкия си ъгъл.

В 70-ата минута Рафиня видя свободния между двама бранители Патрик Бамфорд, който си нагласи топката на левия крак и с брутален шут по диагонала изведе гостите напред – 1:2.

В 74-ата минута Фофана успя да изпревари съперник в пеналтерията и отправи удар, но той рикошира в друг играч и излезе в корнер.

Минута по-късно Айозе Перес също опита късмета си нисък изстрел с десния крак, но Меслиер спаси.

В 84-ата минута Лийдс сложи точка на спора. Далас и Клих отнеха топката в собственото си поле подадоха на Бамфорд, който напредна отляво и подаде на Харисън, който на празна врата покачи на 1:3.