След като изхвърли шампиона Манчестър Юнайтед от ФА Къп като гост в предния кръг, втородивизионният Лийдс Юнайтед се добра до равенство 2:2 при гостуването си на Тотнъм.

По този начин възпитаниците на Саймън Грейсън си осигуриха преиграване на своя стадион Елънд Роуд и шанс да се класират за 1/8 финалите на най-стария футболен турнир в света - Купата на Англия.

Герой за Лийдс отново бе екзекуторът на Ман Юнайтед Джърмейн Бекфорд, който вкара и двата гола на Уайт Харт Лейн, включително и изравнителното попадение в 96-ата минута.

Двубоят в Лондон започна изключително интересно, като още в осмата минута Майкъл Дойл спъна Дани Роуз за дузпа, но вратарят Каспер Анкергрен спаси удара на Джърмейн Дефоу от бялата точка.
Шпорите все пак стигнаха до попадение три минути преди почивката, когато Гарет Бейл проби отляво и подаде на Нико Кранчар, който шутира опасно, ударът му бе спасен от Анкергрен, но Питър Крауч стигна до топката и я заби в мрежата.

Лийдс бързо стигна до изравнителен гол, след като в 52-ата минута Бекфорд бе добре пласиран след изпълнение на ъглов удар и простреля Еурелио Гомес.

В 76-ата Роман Павлюченко завърши успешно добра комбинация с Дефоу за 2:1.

В 94-ата минута шпорите вече се виждаха като осминафиналисти, но играчите на Лийдс не се бяха предали и стигнаха до дузпа, отсъдена за малко спорно нарушение на Доусън срещу Джърмейн Бекфорд. Потърпевшият Бекфорд застана зад топката и с завидно хладнокръвие изравни, показвайки, че в английския футбол всичко е възможно.

Освен чудесен подарък за феновете на Елънд Роуд, преиграването ще бъде и отлична възможност за Лийдс Юнайтед да понапълни касата си от приходите, които генерират такива турнирни двубои на Острова.