След като се появиха информации, че играчи на Челси и Арсенал са употребявали допинг, от двата клуба категорично отрекоха и определиха тези публикации като безпочвени.

Както е известно, доктор Марк Бонар заяви пред Sunday Times, че 150 британски спортисти са използвали забранени медикаменти. Конкретни имена не се споменават, но се уточнява, че има и футболисти от елита. Бяха намесени отборите на Челси, Арсенал, Лестър и Бирмингам.

„Футболен клуб Арсенал е изключително разочарован от тези неверни твърдения, които нямат основание. Sunday Times знае, че няма почва за такива обвинения, но въпреки това публикува подобни информации. Нашият отбор приема доста сериозно тази тема, а играчите ни са добре запознати с въпроса. Ние се придържаме стриктно към всички изисквания от страна на Антидопинговата агенция“, излязоха с позиция от Арсенал.

На свой ред, от „Стамфорд Бридж“ коментираха: „Тези твърдения са безпочвени. Освен това, ние никога не сме ползвали услугите на доктор Бонар. Също така нямаме данни наши футболисти да са се лекували при него. Ние спазване всички изисквания в тази област и нашите футболисти са запознати в детайли с разпоредбите и редовно са тествани от съответните органи“.

Венгер скочи на УЕФА за допинга

Същевременно BBC публикува информация, че британското правителство е разпоредило проверки по случая.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS