Отборът на Лестър направи решителна крачка към спасението си във Висшата лига. В мач от 36-ия кръг на шампионата „лисиците“ надделяха с 2:0 над борещия се за участие в Лига Европа тим на Саутхемптън и по този начин се откъсна от зоната на изпадащите. Два кръга преди края на надпреварата в Англия, Лестър събра актив от 37 точки вече се намира на 15-ото място във временното класиране.

В герой за домакините се превърна френският полузащитник Риад Марез, който вкара и двата гола за победителите. Резултатът на „Кингс Пауър Стейдиъм“ бе открит още в седмата минута, а 12 по-късно, отново Марез удвои.

Като цяло в двубоя нямаше много чисти голови положения, като гостите от Саутхемтън бяха тези, които владееха топката в сериозна част от игровото време, но това не им донесе нужния успех.

Тимът на Лестър бе облагодетелстван и от другите резултати в кръга. Намиращият се в страхотна криза тим на Нюкасъл Юнайтед не успя да победи като домакин Уест Бромич Албиън и допълнително утежни ситуацията си. Сблъсъкът на стадион „Спортс Дайрект Арена“ приключи без победител – 1:1. Гостите от Бирмингам поведоха в резултата чрез Виктор Аничебе, но Айозе изравни за домакините още през първата част.

„Свраките“ остават точно над чертата с равен брой точки със Съндърланд, който по-рано надигра Евертън с 2:0.

В същото време стана ясно, че първият изпаднал от Висшата лига тим е този на Бърнли. „Виненочервените“ постигнаха успех над прекия си конкурент за спасение Хъл Сити, но въпреки това победата се оказа пирова. Бърнли събра актив от 29 точки, а разликата до 17-ото място, което дава право за спасение е 7 точки. До края на надпреварата в Англия остават два кръга.

В друг сблъсък от днес Астън Вила записа изключително важна победа над Уест Хем и се изкачи до 14-ото място и вече има актив от 38 точки.

Ето и всички резултати от днес:

Евертън – Съндърланд 0:2

Стоук Сити – Тотнъм 3:0

Хъл Сити – Бърнли 0:1

Нюкасъл – УБА 1:1

Лестър – Съндърланд 2:0

Астън Вила – Уест Хем 1:0