Рядък сезонен дубъл срещу Ливърпул постигна Уест Хем, стигайки до 2:0 в своя полза в първия мач във Висшата лига за 2016 година. След като през август 2015-а „чуковете“ удариха „червените“ с 3:0 на техния „Анфийлд“, сега повторно им смачкаха сезона.

Но „Болейн Граунд“ в Лондон двата тима дадоха старт на годината и на 20-ия кръг в Премиършип със своя мач помежду си.

Уест Хем стигна до ранна преднина в резултата. Още в 10-ата минута Михаил Антонио се пребори с шпагат за една топка в своята половина, а повторенията показаха, че го е сторил по-скоро с мисх шпагат. Впоследствие Антонио вече се бе пласирал в наказателното поле на ливърпулци, за да намери с глава центрираната топка и да я изпрати във вратата на Миньоле.

От този момент нататък Уест хем се чувстваше по-комфортно на терена, а в 17-ата минута само левият стълб спаси гостите от втори гол при удар на Лансини.

По-добрата игра на „чуковете“ се увенча с втори гол в 55-ата минута и той дойде отново с глава. Анди Керъл изпълния коронния си специалитет и удари бившия си тим с второто попадение.

До края на мача най-впечатляващата ситуация бе страховитото меле пред Симон Миньоле, но стражът на „червените“ оцеля в тази ситуация.

Тази загуба продължи лъкатушещото поведение на Ливърпул при Юрген Клоп. Тимът е осми в класирането с 29 точки, а Уест Хем го изпревари и е пети с 32 пункта.