Легендарният треньор на Милан Арико Саки вижда изключително много прилики между себе си и и двамата топ мениджър в света в момента - Юрген Клоп и Пеп Гуардиола. Той смята, че двамата са продължили наследството му да практикуват интересен и вълнуващ за публиката футбол. 

"Футболът им е много сходен с моя и изключително ценя техните ценности и разбирания. Моят Милан беше иноватор, отборите на Пеп и Клоп на свой ред продължават иновациите и до ден днешен", коментира Саки. 

"Те разсъждават като мен - трябва да направиш футбола освен печеливш и интерес за публиката да наблюдава. Това е по-трудно, отколкото повечето смятат. Футболът трябва да е доминация, музика и красота". 

"Ако трябваше да избирам някой измежду Клоп, Пеп и Почетино щеше да съм в голяма беда. Тримата са ми любимци и всеки практикува същите принципи, независимо, че системите им на игра са различни".

Легендарният италианец не подмина и друг свой колега, допринесъл много за английския футбол - бившият мениджър на Арсенал Арсен Венгер. 

"Нека да кажа две думи и за Арсен Венгер - той революционизира Висшата лига, страхотен е", завърши Саки.