Легендарният бивш играч на Ливърпул Томи Смит бе приет в болница, след като получи сърдечен удар в дома си днес следобед.

62-годишният някогашен бранител колабирал в къщата си в Кросби, докато косял моравата. Съпругата му Сю веднага подала сигнал на Бърза помощ, която го откарала в болница „Фазкерлей”. Бившият капитан на „червените” ще остане под медицинско наблюдение до края на седмицата.

Говорителят на Ливърпул Йън Котън съобщи: „Всички в Ливърпул му желаем бързо възстановяване. Той е легенда на клуба и е сред най-популярните фигури в ложите на нашите мачове и до днес. Очакваме и се надяваме да го видим здрав и във форма в началото на следващия сезон.”

Смит е в Ливърпул от 1960 година, когато се присъединява към юношите на 15-годишна възраст. Той е роден само на миля от „Анфийлд”.

Томи Смит влезе в историята на клуба като първия капитан на Ливърпул, който вдига европейски клубен трофей, когато през 1973 година получава Купата на УЕФА. Тогава момчетата на най-великия треньор на „мърсисайдци” - Бил Шенкли печелят и титлата в Англия.

Смит отбеляза решителния втори гол през 1977 година във финала за КЕШ срещу Борусия Мьонхенгладбах, спечелен с 3:1. Тогава той изигра и своя мач №600 с червения екип.

Напоследък Смит се оплаквал често от болки в областта на гърдите, а освен това е измъчван от години и от ревматизъм. През 1998 година Смит претърпя и тежка автомобилна катастрофа, след която се възстановяваше продължително.