Капитанът на Тотнъм Ледли Кинг отрече слуховете, че ще трябва да сложи край на активната си спортна кариера заради контузията, която го тормози от дълго време, а в крайна сметка го извади от терените поне до края на настоящия сезон. Той също изрази голямата си надежда, че българският нападател Димитър Бербатов ще остане под ръководството на Хуанде Рамос и занапред.

Спецът не иска да рискува с пускането в игра на Кинг, като цели пълно възстановяване от контузията в коляното за следващата кампания. През настоящия сезон той има само 10 мача на сметката си.

Кинг, който взе участие във финала на Карлинг Къп срещу Челси, от своя страна заяви, че ще се възстанови напълно от проблемите, съпътстващи го през годината.

„Чух много истории за състоянието ми през последните няколко седмици, но честно казано вярвам, че когато се възстановя както трябва, повече няма да има нищо, което да ме държи извън терените в бъдеще”, каза Кинг пред „Daily Mail”.

„Нямам представа откъде идва спекулациите по мой адрес. Никога не е хубаво да четеш подобни неща за себе си в пресата, но не мисля, че трябва да се доказвам пред някого, единственото, което искам да правя, е да играя футбол. Няма да се отказвам, няма да прекратявам кариерата си, забравете за тези работи”, продължи той.

„Не знам кога точно ще мога пак да играя по два пъти седмично. Единствената цел пред мен сега е да се възстановя напълно за следващия сезон и да направя така, че да съм сигурен, че няма да ме тормозят някакви контузии в бъдеще”, каза още капитанът на Тотнъм.

Последният изказа и голямата си надежда, че Димитър Бербатов ще остане на „Уайт Харт Лейн” и догодина.

„Той е много класен състезател, един от най-добрите в момента. Не е нужно да казвам, че всеки отбор иска да запази най-силните си играчи. Това, че спечелихме трофей през този сезон може да го накара да мисли, че ще се борим за върхове и през следващата кампания. Понякога, заради стила му на игра, хората си мислят, че не щастлив или че се цупи, но това е просто Берба. Той е тих играч, но има много страст в него за играта”, сподели още Кинг.

„Играл съм рамо до рамо с някои много добри футболисти, но начинът, по който той пипа топката, няма равен според мен. Страхотно е как сваля високите топки на земята. Можеш да му подадеш лоша топка, а той я прави все едно пасът е отличен. Сигурен съм, че от клубът ще направят всичко по силите си, за да го запази”, завърши капитанът на Тотнъм.