С късен гол, в самия край на редовното време, Челси победи с 1:0 Евертън в мач от 25-ия кръг на Премиърлийг. Единственото попадение в срещата реализира Уилиан. По този начин, след успеха на лондончани и успеха на Манчестър Сити над Стоук с 4:1 разликата между първия и втория се запазва в рамките на 7 точки.

Новото попълнение на Челси Хуан Куадрадо направи своя дебют като играч на лондончани. Жозе Моуриньо заложи на бившия играч на Фиорентина като титуляр. Заради наказанието на Диего Коща, мениджърът заложи в предни позиции на Уилиян, Еден Азар и Лоик Реми. Сред резервите остана Франсеск Фабрегас, а Петър Чех застана на вратата.

Мениджърът на Евертън Роберто Мартинес заложи на Тим Хауърд, който се оказа изключително важна брънка в състава, след като отрази куп удари към мрежата на гостите.

Отборът на Челси започна много добре срещата, като създаде голямо напрежение в наказателното поле на „карамелите“. Неманя Матич и Хуан Куадрадо застрашиха мрежата на Евертън в началото на срещата. В едно от малкото положения преди почивката за гостите, бе още в 8-ата минута, но бившият играч на лондончани Ромелу Лукаку не успя да се разпише.

Преди това обаче, в 4-ата минута главният рефер можеше спокойно да отсъди дузпа за игра с ръка в наказателното поле на Стивън Нейсмит.

Атаките на Челси започнаха да стават все по-остри, докато футболистите на Евертън предимно се защитаваха.

В 32-ата минута Тим Хауърд успя да улови топката след мощен удар по земя от около 18 метра на Еден Азар.

Добрите изяви на американския ветеран продължиха и след почивката. Дори Бранислав Иванович опита шанса си, след центриране на Неманя Матич.
В 69-ата минута се откри най-опасното положение пред „карамелите“. След центриране отляво, последва удар отблизо на Ромелу Лукаку, но той бе отправен директно в Петър Чех, който спаси невероятното положение.

В 87-ата минута топката се оказа в мрежата на Евертън, но главният рефер не го зачете заради засада. Неманя Матич стреля отдалеч, топката рикошира в играч на гостите, а след това и в Бранислав Иванович, което даде основания за решението на рефера.

Последва напрежение сред двата състава, в следствие на което Гарет Бари получи втори жълт картон и напусна играта.

В последната минута на редовното време падна и победния гол за домакините. След напрежение в наказателното поле на Евертън Тим Хауърд изби топката, в крайна сметка тя попадна в Уилиан, който отдалеч стреля и след лед рикошет се стигна до 1:0.

С успеха Челси остава начело в подреждането с 59 точки, докато Евертън е на 12-а позиция с 27. Манчестър Сити е на второто място с 52 пункта.